nieuws

Plastificeerder gemaakt van palmolie

bouwbreed

MC Bauchemie Müller heeft samen met het Institut für Baustoffe van de Universiteit Hannover in Duitsland een plastificeerder voor beton ontwikkeld op basis van nagroeibare grondstoffen. Het is een polycarboxylaatether (pce) van kokos- of palmolie.

MC Bauchemie Müller heeft samen met het Institut für Baustoffe van de Universiteit Hannover in Duitsland een plastificeerder voor beton ontwikkeld op basis van nagroeibare grondstoffen. Het is een polycarboxylaatether (pce) van kokos- of palmolie.
De ontwikkeling maakt deel uit van een project van de Deutschen Bundesstoftung Umwelt (DBU), bedoeld als een bijdrage aan de bescherming van het milieu en bestrijding van de klimaatcrisis.
Kokos- en palmolie kunnen op een duurzame wijze worden verkregen. Polycarboxylaatethers zijn de nieuwste soorten plastificeerders. Meestal gaat het om copolymeren die synthetisch worden vervaardigd uit minerale olie.
Het is Bauchemie Müller nu gelukt om pce’s te vervaardigen van kokos- en palmolie.

Reageer op dit artikel