nieuws

Oproep Brinkman voormeer geld naar infra

bouwbreed Premium

De wereldwijde financiële crisis is hét moment voor Europese overheden om extra te investeren in grote infrastructuurprojecten in Europa. Dat stelt Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland en vicevoorzitter van de Europese bouwsector. Om de economische tegenspoed te bestrijden moet niet alleen worden ingegrepen in het financiële systeem, maar ”dient ook stevig te worden geïnvesteerd in infrastructuur”, aldus Brinkman. Weg-, water- en spoorverbindingen zijn voor de bouwers van cruciaal belang voor de kracht van de economie. Volgens Brinkman zijn Europese nationale overheden afspraken over investeringen in de dertig grootste Europese projecten voor transport via water, weg en spoor onvoldoende nagekomen.

De wereldwijde financiële crisis is hét moment voor Europese overheden om extra te investeren in grote infrastructuurprojecten in Europa. Dat stelt Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland en vicevoorzitter van de Europese bouwsector. Om de economische tegenspoed te bestrijden moet niet alleen worden ingegrepen in het financiële systeem, maar ”dient ook stevig te worden geïnvesteerd in infrastructuur”, aldus Brinkman. Weg-, water- en spoorverbindingen zijn voor de bouwers van cruciaal belang voor de kracht van de economie. Volgens Brinkman zijn Europese nationale overheden afspraken over investeringen in de dertig grootste Europese projecten voor transport via water, weg en spoor onvoldoende nagekomen.

Reageer op dit artikel