nieuws

Nieuwe minaretten

bouwbreed

AmsterdamAannemer Hillen en Roosen plaatst nieuwe minaretten voor de Suleymaiye moskee aan de Ookmeerweg in Amsterdam-Osdorp. Drie jaar geleden is het pand in bezit gekomen van een stichting die het in gebruik heeft genomen als moskee. Vervolgens werd het verbouwd en zijn er onder meer ontmoetingsruimten en leslokalen in gekomen. Aan de voorkant is drie jaar geleden een gedeelte aangebouwd. Voor de aanbouw komen twee minaretten, die elk 15 meter hoog zijn. De 2.20 meter hoge betonnnen fundering is afgewerkt met natuursteen. Boven de fundering komt een stalen buis tot 10 meter hoogte met eromheen metselwerk. De ronde blauwe omloop erboven krijgt aan de onderkant eveneens metselwerk. De geel met blauwe minaretten zijn van staal, en ingehesen met behulp van een 35 meter hoge kraan.

AmsterdamAannemer Hillen en Roosen plaatst nieuwe minaretten voor de Suleymaiye moskee aan de Ookmeerweg in Amsterdam-Osdorp. Drie jaar geleden is het pand in bezit gekomen van een stichting die het in gebruik heeft genomen als moskee. Vervolgens werd het verbouwd en zijn er onder meer ontmoetingsruimten en leslokalen in gekomen. Aan de voorkant is drie jaar geleden een gedeelte aangebouwd. Voor de aanbouw komen twee minaretten, die elk 15 meter hoog zijn. De 2.20 meter hoge betonnnen fundering is afgewerkt met natuursteen. Boven de fundering komt een stalen buis tot 10 meter hoogte met eromheen metselwerk. De ronde blauwe omloop erboven krijgt aan de onderkant eveneens metselwerk. De geel met blauwe minaretten zijn van staal, en ingehesen met behulp van een 35 meter hoge kraan.
Foto: Ronald Bakker, tekst: Anne Vernooij

Reageer op dit artikel