nieuws

Nieuw raadhuis Didam goedkoper dan verbouwing

bouwbreed Premium

Het gemeentebestuur van Montferland heeft gekozen voor volledige nieuwbouw van een gemeentehuis in Didam. Deze optie is op de lange termijn goedkoper dan het verbouwen en uitbreiden van de bestaande panden.

De gemeentelijke organisatie is nu nog verspreid gehuisvest in Didam en ’s Heerenberg. In opdracht van de gemeente heeft bureau Haskoning onderzoek gedaan naar de ruimtelijke en financiële haalbaarheid van nieuwe huisvesting. Hieruit blijkt dat nieuwbouw op de locatie van het bestaande gemeentehuis in Didam de beste oplossing is. De kosten voor de bouw zijn geraamd op 17 miljoen euro. Het komende jaar moet het ontwerp vorm krijgen en wordt de bouw aanbesteed. Een ondergrondse parkeergarage en een multifunctionele zaal maken ook deel uit van de plannen. Daarnaast is er rekening gehouden met huisvesting van de bibliotheek in het nieuwe gebouw. Het historische gedeelte van het huidige gemeentehuis wordt in de nieuwbouw ingepast.
Het gemeentebestuur wil verder onderzoeken of een marktpartij geïnteresseerd is in het eigendom en de exploitatie van het nieuwe gemeentehuis. In dat geval huurt de gemeente het gebouw van de externe partij. Didam hoopt in 1212 het nieuwe gemeentehuis in gebruik te nemen.

Reageer op dit artikel