nieuws

NAM nu toe aan kleintjes

bouwbreed

Assen De combinatie LOP (Landelijke Onshore Projecten) legt in opdracht van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) een 21 kilometer lange gasleiding aan voor gaswinning bij Gasselternijveen in Drenthe. Het samenwerkingsverband, bestaande uit GTI, A. Hak en Tebodin, is hier voor de kerst mee klaar, waarop in mei 2009 de NAM begint met gaswinning. De leiding sluit aan op een bestaande zuurgasleiding naar de gasbehandelingsinstallatie in Emmen. Het veld van ongeveer 1 miljard kubieke meter is al ontdekt in 1979, maar nu interessant om te winnen. Door goedkopere technieken gecombineerd met hogere olieprijzen komt de NAM toe aan steeds kleinere velden in Nederland die het bedrijf eerder links liet liggen.

Assen De combinatie LOP (Landelijke Onshore Projecten) legt in opdracht van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) een 21 kilometer lange gasleiding aan voor gaswinning bij Gasselternijveen in Drenthe. Het samenwerkingsverband, bestaande uit GTI, A. Hak en Tebodin, is hier voor de kerst mee klaar, waarop in mei 2009 de NAM begint met gaswinning. De leiding sluit aan op een bestaande zuurgasleiding naar de gasbehandelingsinstallatie in Emmen. Het veld van ongeveer 1 miljard kubieke meter is al ontdekt in 1979, maar nu interessant om te winnen. Door goedkopere technieken gecombineerd met hogere olieprijzen komt de NAM toe aan steeds kleinere velden in Nederland die het bedrijf eerder links liet liggen.
Foto: Jan Sibon Fotografie; tekst: Inge Pranger

Reageer op dit artikel