nieuws

Minder onderhoud aan woning door kredietcrisis

bouwbreed

Een op de zes woningbezitters zal minder geld uitgeven aan woningonderhoud, als de hypotheeklasten als gevolg van de kredietcrisis stijgen.

Een op de zes woningbezitters zal minder geld uitgeven aan woningonderhoud, als de hypotheeklasten als gevolg van de kredietcrisis stijgen.
De groep die de komende drie jaar te maken krijgt met een stijging van hypotheeklasten is echter klein. Een op de zes zal zijn hypotheek binnen drie jaar moeten verlengen. Van deze groep verwacht 69 procent dat de rente hoger zal liggen dan drie jaar geleden, blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy. In totaal verwacht dus 11 procent van de woningbezitters binnen drie jaar meer geld kwijt te zijn aan hypotheeklasten. Niet iedereen verwacht overigens een rentestijging de komende jaren. Een op de twintig eigenaren denkt dat de woonlasten zelfs zullen dalen.
Als de hypotheeklasten stijgen, zullen consumenten minder geld uitgeven aan meubels (39 procent), elektronica (38 procent), vakantie (33 procent) en uitstapjes (31 procent).

Reageer op dit artikel