nieuws

Mecanoo wint Cityscape architectuurprijs

bouwbreed

Tijdens de grootste vastgoedbeurs ter wereld, Cityscape in Dubai, heeft Francine Houben van Mecanoo Architecten de Cityscape Architectural Award ontvangen voor het National Performing Arts Center in Kaohsiung (Taiwan), een theater en muziekpaleis met onder meer een concertzaal en een operahuis.

Tijdens de grootste vastgoedbeurs ter wereld, Cityscape in Dubai, heeft Francine Houben van Mecanoo Architecten de Cityscape Architectural Award ontvangen voor het National Performing Arts Center in Kaohsiung (Taiwan), een theater en muziekpaleis met onder meer een concertzaal en een operahuis.
De prijs met als thema ‘Design for an emerging world’ is aan het theatercomplex toegekend vanwege de sterke verbeeldingskracht, de eenheid die het gebouw vormt met het omliggende park, de moderne theatertechniek en het inspelen op het subtropische klimaat van Kaohsiung. De Cityscape Architectural Award wordt gesteund door de Royal Institute of British Architects (RIBA).
Francine Houben: “Ik ben blij met deze prijs. Het betekent dat Dubai plannen honoreert die inspelen op het klimaat en waarin innovatieve en duurzame oplossingen worden gevonden.” De prijs is uitgereikt door de emir van Dubai.

Reageer op dit artikel