nieuws

Maastricht wil ENCI langer open laten

bouwbreed Premium

De gemeenteraad van Maastricht wil ENCI langer dan tot 2015 mergel laten winnen in de Sint Pietersberg. Wat de gemeente betreft mag de cementfabriek tot ergens tussen 2015 en 2020 doorgaan met afgraven.

De gemeenteraad van Maastricht wil ENCI langer dan tot 2015 mergel laten winnen in de Sint Pietersberg. Wat de gemeente betreft mag de cementfabriek tot ergens tussen 2015 en 2020 doorgaan met afgraven.
Wel stelt de gemeente daaraan als voorwaarde dat er een goed afbouwplan komt. Met deze uitspraak is een compromis gevonden tussen partijen die de laatste maanden met elkaar overhoop lagen over al dan niet stoppen in 2015, zoals de provincie Limburg wil. Ook het college van burgemeester en wethouders stelde stoppen per 2015 voor, maar de raad besloot anders. ENCI zelf wil tot 2020 doorgaan. De raad stelt beëindiging van de winning nu afhankelijk van de afbouw van de werkgelegenheid en de afwerking van de groeve. De gemeente Maastricht heeft overigens slechts een adviserende stem. Uiteindelijk beslist de provincie Limburg.

Reageer op dit artikel