nieuws

Losgeslagen kabel zorgt voor file

bouwbreed Premium

Een losgeslagen kabel heeft gisterochtend in de Beneluxtunnel tot lange files geleid rond Rotterdam. De tunnelbuis tussen Vlaardingen en Hoogvliet werd afgesloten en alle verkeer door de overbleven buis geleid. Volgens Rijkswaterstaat is het volstrekt onduidelijk hoe de HF-kabel kon losraken. De kabel, waarmee hoogfrequente signalen voor het radioverkeer worden doorgegeven, hing over een lengte van 300 meter vlak boven het wegdek. Rijkswaterstaat verwijderde de kabel en plaatst hem op een keer ’s nachts terug.

Een losgeslagen kabel heeft gisterochtend in de Beneluxtunnel tot lange files geleid rond Rotterdam. De tunnelbuis tussen Vlaardingen en Hoogvliet werd afgesloten en alle verkeer door de overbleven buis geleid. Volgens Rijkswaterstaat is het volstrekt onduidelijk hoe de HF-kabel kon losraken. De kabel, waarmee hoogfrequente signalen voor het radioverkeer worden doorgegeven, hing over een lengte van 300 meter vlak boven het wegdek. Rijkswaterstaat verwijderde de kabel en plaatst hem op een keer ’s nachts terug.

Reageer op dit artikel