nieuws

Landgraaf wil herbouw Kasteel Schaesberg

bouwbreed Premium

De gemeente Landgraaf begint een onderzoek naar de haalbaarheid van de herbouw van Kasteel Schaesberg.

De gemeente Landgraaf begint een onderzoek naar de haalbaarheid van de herbouw van Kasteel Schaesberg.
Naar verwachting zullen de resultaten hiervan begin 2009 gepresenteerd worden. Het gaat om een wetenschappelijk verantwoorde reconstructie van Kasteel Schaesberg, inclusief de voorburcht en de herinrichting van het omliggende landschap.
Het kasteel en de voorburcht worden daarbij op traditionele wijze herbouwd, dus zonder gebruik te maken van moderne bouwtechnieken en technische hulpmiddelen, maar met de destijds vermoedelijk gehanteerde technieken en authentieke materialen.
Het omliggende gebied wordt op een daarbij passende wijze heringericht.

Reageer op dit artikel