nieuws

Laatste storts

bouwbreed Premium

AlmereStrukton en dochterbedrijf Reef voeren deze dagen de laatste storts uit voor de overlaging van de Hollandse Brug bij Almere. Gisteren ging er 260 kuub beton in, komende nacht volgt nog een iets kleinere stort voor de verbredingsstrook langs de rand. De Amerikaanse machine op de foto verdeelt het beton met een worm en verdicht het daarna met een wals. Zaterdagnacht mogen vrachtwagens richting Almere weer over de brug. Die moesten de afgelopen drie dagen omrijden of de pont nemen omdat ze te veel trillingen veroorzaken voor het opstijvende beton. Dat bereikt uiteindelijk een sterkte van B80; net geen hogesterktebeton.

AlmereStrukton en dochterbedrijf Reef voeren deze dagen de laatste storts uit voor de overlaging van de Hollandse Brug bij Almere. Gisteren ging er 260 kuub beton in, komende nacht volgt nog een iets kleinere stort voor de verbredingsstrook langs de rand. De Amerikaanse machine op de foto verdeelt het beton met een worm en verdicht het daarna met een wals. Zaterdagnacht mogen vrachtwagens richting Almere weer over de brug. Die moesten de afgelopen drie dagen omrijden of de pont nemen omdat ze te veel trillingen veroorzaken voor het opstijvende beton. Dat bereikt uiteindelijk een sterkte van B80; net geen hogesterktebeton.
Foto: Josine Voogt, tekst: Ad Tissink

Reageer op dit artikel