nieuws

Knauf-board met zware kern van gips

bouwbreed

Knauf introduceert een nieuwe gipskartonplaat met de naam Diamond Board. De plaats heeft een extra zware kern van gips, is versterkt met glasvezels en afgewerkt met een kwalitatief hoogwaardig karton. Diamond Board laat zich makkelijk insnijden en breken, in tegenstelling tot gewone gipsvezelplaat.

Knauf introduceert een nieuwe gipskartonplaat met de naam Diamond Board. De plaats heeft een extra zware kern van gips, is versterkt met glasvezels en afgewerkt met een kwalitatief hoogwaardig karton. Diamond Board laat zich makkelijk insnijden en breken, in tegenstelling tot gewone gipsvezelplaat.
De plaat wordt geleverd in de breedtes 600 en 1200 millimeter. Hij kan worden bevestigd met schroeven op houten of metalen staanders en is weinig gevoelig voor krimp en uitzetting, zodat elke 15 meter een dilatatie volstaat. Volgens Knauf is Diamond Board vochtbestendig, brandwerend, stootvast en geluidsisolerend.

Reageer op dit artikel