nieuws

Kasteel Doornenburg in restauratie

bouwbreed Premium

Kasteel De Doornenburg maakt zich op voor een restauratie en uitbreiding van de museale functie. De middeleeuwse burcht kampt met achterstallig onderhoud en wil meer bezoekers trekken.

Kasteel De Doornenburg maakt zich op voor een restauratie en uitbreiding van de museale functie. De middeleeuwse burcht kampt met achterstallig onderhoud en wil meer bezoekers trekken.
De Stichting tot behoud van de Doornenburg, die het kasteel in eigendom heeft, werkt aan een restauratieplan en zoekt naar fondsen en financiers. Daken, metselwerk en houtconstructies moeten nodig worden opgeknapt. Het jaarlijkse onderhoudsbudget van 50.000 euro is niet toereikend. Tegelijk met de plannen voor het herstel zoekt de stichting samenwerking met de overheid om de museale functie uit te breiden. Middeleeuwse geschiedenis staat daarbij centraal. De Doornenburg ontbeert een vaste rijksbijdrage omdat het kasteel, in tegenstelling tot het Muiderslot en Slot Loevestein, geen rijksmuseum is. Directeur Remie Aleven hoopt dat over twee jaar een groot deel van de plannen zal zijn gerealiseerd.

Reageer op dit artikel