nieuws

Jonge bouwvakkers spijkeren hard aan timmerdorpen

bouwbreed Premium

De vier Dalton Brothers uit Broek op Langedijk sleepten de eerste prijs in de wacht in de categorie Beste Hut. Jong Bouwend Nederland (JBN) reikte deze en andere prijzen aan timmerdorpen afgelopen woensdag uit.

Jonge potentiële bouwvakkers al vroeg warm maken voor een toekomst in de bouw. Dat is de reden waarom JBN afgelopen zomer 44 timmerdorpen in Noord-Holland en Utrecht heeft gesponsord. Vanwege het succes wil JBN in 2009 timmerdorpen landelijk gaan ondersteunen.
Alle kinderen tot 12 jaar kregen een rugzak, rekenkaart, meetlint, stickers en timmermanspotloden. Ruim 10.000 kinderen hebben in augustus een paar dagen gezaagd, gespijkerd, geschilderd en in het Bouwdorp Mayersloot-West, het timmerdorp van de winnaars, werd zelfs de waterpas gebruikt.
De beste hutten zijn beloond met waardecheques van 750, 1000 en 1250 euro waarmee de kinderen een dagje naar een pretpark kunnen.
Ook de dorpen die de slogan ‘De bouw maakt het’ het beste hebben gepromoot, verdienden zulke waardecheques; te besteden bij een van de drie bouwcentra die de actie eveneens ondersteunden.

Fenomeen

JBN neemt de timmerkampen met thema’s als de middeleeuwen, western, Asterix en Obelix of Olympische Spelen erg serieus. Hoe eerder kinderen in aanraking komen met bouwen, hoe beter, redeneert de brancheorganisatie. Het fenomeen ‘Timmerdorp’ bestaat al jaren. Elk jaar werken honderden vrijwilligers en vakmensen aan de organisatie van deze dorpen.

Reageer op dit artikel