nieuws

Inschuiven tunneldelen

bouwbreed Premium

Bergen op ZoomBallast Nedam heeft in opdracht van ProRail afgelopen weekeinde het dek van een verkeerstunnel en een hele fietstunnel (dek, wanden en vloer) ingeschoven in de spoordijk bij Bergen op Zoom op het traject Roosendaal-Vlissingen.

Bergen op ZoomBallast Nedam heeft in opdracht van ProRail afgelopen weekeinde het dek van een verkeerstunnel en een hele fietstunnel (dek, wanden en vloer) ingeschoven in de spoordijk bij Bergen op Zoom op het traject Roosendaal-Vlissingen.
Civiele technieken deBoer-Spanlift is op de foto bezig met de voorbereidingen op het inschuiven. De evenaar aan de linker kraan (220 ton) van kraanverhuurder M.J. van Riel houdt een 10 kV kabel omhoog, zodat de dekconstructie hier onderdoor geschoven kan worden. De rechter kraan (140 ton) vervangt het bovenleidingportaal en de middelste kraan (250 ton) voert diverse hand en spandiensten uit.
Het spektakel trok zaterdagavond veel publiek voor wie een uitkijkplateau was opgebouwd. Ballast Nedam gaf uitleg door speakers zodat de werkzaamheden goed waren te volgen.
De fietstunnel en de verkeerstunnel waardoor vanaf 2010 auto’s zullen rijden, zijn bedoeld om de nieuwbouwwijk De Markiezaten in de Augustapolder in Bergen op Zoom te ontsluiten.
Foto: Erald van der Aa, tekst: Inge Pranger

Reageer op dit artikel