nieuws

Hoogwatercheck voor overstromingsgevaar

bouwbreed

Zaterdag opent het Waterschap Peel en Maasvallei een website waarop inwoners van Noord- en Midden-Limburg kunnen zien of hun woning bij hoog water van de Maas gevaar loopt. Door de eigen postcode in te voeren wordt een kaart zichtbaar met de waterstand, en is per woning zichtbaar hoe hoog het water komt te staan.

Zaterdag opent het Waterschap Peel en Maasvallei een website waarop inwoners van Noord- en Midden-Limburg kunnen zien of hun woning bij hoog water van de Maas gevaar loopt. Door de eigen postcode in te voeren wordt een kaart zichtbaar met de waterstand, en is per woning zichtbaar hoe hoog het water komt te staan.
De kaart laat zien welk gebied blank komt te staan bij een waterafvoer van 3000 kuub per seconde, vergelijkbaar met de overstromingsgolf in 1993 en 1995. De hoogwatercheck maakt ook zichtbaar wat de gevolgen zijn van een waterafvoer van 3500 kuub per seconde, een scenario dat eens in de 250 jaar zou voorkomen, en 4000 kuub, dat eens per 1250 jaar wordt verwacht.

Reageer op dit artikel