nieuws

Hoftoren weer onder verscherpt toezicht

bouwbreed Premium

Ondanks diverse reparaties en verbeteringen is er nog steeds kans dat aluminium gevelplaten van de Haagse Hoftoren afwaaien. Nieuw onderzoek toont aan dat de veiligheid niet kan worden gegarandeerd bij hogere windsnelheden dan windkracht 7. De toren staat daarom onder verscherpt toezicht. De Rijksgebouwendienst heeft gevelbouwer Scheldebouw opgedragen snel met een oplossing te komen.

Ondanks diverse reparaties en verbeteringen is er nog steeds kans dat aluminium gevelplaten van de Haagse Hoftoren afwaaien. Nieuw onderzoek toont aan dat de veiligheid niet kan worden gegarandeerd bij hogere windsnelheden dan windkracht 7. De toren staat daarom onder verscherpt toezicht. De Rijksgebouwendienst heeft gevelbouwer Scheldebouw opgedragen snel met een oplossing te komen.

Reageer op dit artikel