nieuws

Hochtief haalt deel eigen aandelen op

bouwbreed Premium

Hochtief gebruikt het slechte beursklimaat om komende weken 5 procent van de eigen aandelen op te kopen. Ook het pensioenfonds van de Duitse bouwer trekt – tot 5 procent – aandelen aan. Het bedrijf en het pensioenfonds zien de aankoop via de beurs als een aantrekkelijke investering.

Hochtief gebruikt het slechte beursklimaat om komende weken 5 procent van de eigen aandelen op te kopen. Ook het pensioenfonds van de Duitse bouwer trekt – tot 5 procent – aandelen aan. Het bedrijf en het pensioenfonds zien de aankoop via de beurs als een aantrekkelijke investering.
Topman Herbert Lütkestratkötter noemt de huidige ontwikkeling van Hochtief uiterst positief. Het concern rekent voor dit jaar op een winst van minstens 141 miljoen euro en beschikt over een goed gevulde orderportefeuille. Het werven van nieuwe opdrachten lukt volgens Lütkestratkötter net zo goed als in topjaar 2007. “Onze stroom nieuwe orders blijft robuust en we groeien dynamisch”. Op de aandeelhoudersvergadering in mei kreeg het bestuur toestemming 10 procent eigen aandelen in te kopen.

Reageer op dit artikel