nieuws

Herstel Sankt Ludwig geëist

bouwbreed Premium

Het Cuypersgenootschap eist in een brief aan de gemeente Roerdalen het herstel van het monumentale klooster Sankt Ludwig op het terrein van de Maharishi in Vlodrop. Dit nadat minister Plasterk (cultuur) besloot het klooster niet af te voeren als rijksmonument.

Het Cuypersgenootschap eist in een brief aan de gemeente Roerdalen het herstel van het monumentale klooster Sankt Ludwig op het terrein van de Maharishi in Vlodrop. Dit nadat minister Plasterk (cultuur) besloot het klooster niet af te voeren als rijksmonument.
Het genootschap vraagt het college van burgemeester en wethouders dringend gebruik te maken van zijn bevoegdheden om bestuursdwang toe te passen waarbij de Stichting MERU, de eigenaar van het terrein, wordt gedwongen tot herstel van de schade die het zeven jaar geleden aanrichtte.

Reageer op dit artikel