nieuws

Heijmans op duurzame weg in Veenendaal

bouwbreed Premium

Heijmans Infra is door Duurzame Energie Veenendaal-Oost (DEVO) geselecteerd voor het ontwerp, de realisatie en het dertigjarig onderhoud van de duurzame energievoorziening van de nieuwe wijk Buurtstede in Veenendaal-Oost. Door het energiesysteem besparen bewoners minimaal 15 procent op hun energierekening. Het contract heeft in totaal een waarde van ruim 21 miljoen euro, waarvan ruim 10 miljoen voor het onderhoudscontract over een periode van dertig jaar.

Heijmans Infra is door Duurzame Energie Veenendaal-Oost (DEVO) geselecteerd voor het ontwerp, de realisatie en het dertigjarig onderhoud van de duurzame energievoorziening van de nieuwe wijk Buurtstede in Veenendaal-Oost. Door het energiesysteem besparen bewoners minimaal 15 procent op hun energierekening. Het contract heeft in totaal een waarde van ruim 21 miljoen euro, waarvan ruim 10 miljoen voor het onderhoudscontract over een periode van dertig jaar.
De keuze viel op Heijmans vanwege de hoge energieprestatie van het concept en de relatief lage energiekosten. In Buurtstede is in plaats van aansluiting op het landelijke gasnet gekozen voor een lokaal warmte- en koudenet met warmte/koude opslag. Alle 1241 woningen krijgen een aansluiting voor warm tapwater en aansluitingen voor een ruimteverwarmings- en koelingssysteem. De werkzaamheden gaan in het najaar van start en zijn naar verwachting gereed medio 2010.

Reageer op dit artikel