nieuws

Gemeente doet bod van vijf miljoen op kasteel Gemert

bouwbreed Premium

Nadat eerdere pogingen spaak liepen om het kasteel van Gemert een nieuwe bestemming te geven, heeft het gemeentebestuur van Gemert-Bakel een bod van 5 miljoen euro uitgebracht op het kasteel.

Het eeuwenoude kasteel is eigendom van de paters van de Congregatie van de Heilige Geest. De paters zijn al lange tijd bezig met herhuisvesting van de bewoners en een nieuwe bestemming voor het kasteel. Begin dit jaar trok Vesteda zich terug als partner. Vervolgens hebben zich nieuwe partijen gemeld die samen met de congregatie een convenant hebben gesloten om te komen tot nieuwe woonruimte voor de paters, een andere bestemming voor het kasteel en een reële opbrengst voor de eigenaar. De convenantpartijen zijn IRIS Vastgoed, BVC Vastgoed, Woningbouwvereniging Bergopwaarts en het Internationaal Coöperatief Centrum (ICC). Het plan dat zij hebben gemaakt is inmiddels deels afgekeurd. Het principeverzoek voor tachtig woningen bij het kasteel heeft het gemeentebestuur afgekeurd. De gemeente gaat ervan uit dat met het bod van 5 miljoen euro plannen kunnen worden gemaakt met de convenantpartijen omdat de gemeente dan als nieuwe eigenaar van het kasteel ook gesprekspartner wordt.

Reageer op dit artikel