nieuws

Gelderland wil extra onderzoek naar Bruil

bouwbreed Premium

De provincie Gelderland geeft onafhankelijk onderzoeksinstituut TNO opdracht aanvullend onderzoek te doen naar de verhuizing van asfaltcentrale Bruil naar Arnhem. Dat heeft het Gelders college van gedeputeerde staten gisteren besloten. Asfaltproducent Bruil wil verhuizen van Wageningen naar een plek aan de oostkant van Arnhem. Het bedrijf kan voor omwonenden mogelijk hinder veroorzaken, die overigens binnen de wettelijke normen valt. Toch wil de provincie de mate van hinder vaststellen.

De provincie Gelderland geeft onafhankelijk onderzoeksinstituut TNO opdracht aanvullend onderzoek te doen naar de verhuizing van asfaltcentrale Bruil naar Arnhem. Dat heeft het Gelders college van gedeputeerde staten gisteren besloten. Asfaltproducent Bruil wil verhuizen van Wageningen naar een plek aan de oostkant van Arnhem. Het bedrijf kan voor omwonenden mogelijk hinder veroorzaken, die overigens binnen de wettelijke normen valt. Toch wil de provincie de mate van hinder vaststellen.
Het onderzoek richt zich voornamelijk op geurhinder en geluidsoverlast. Provinciale staten behandelen op 29 oktober een burgerinitiatief over Bruil.

Reageer op dit artikel