nieuws

Europese prijs voorStadsherstel Hoorn

bouwbreed Premium

De Europa Nostra Award voor cultureel erfgoed van de Europese Unie gaat naar de Stichting Stadsherstel Hoorn. De stichting werd gekozen uit 109 aanvragen uit 29 Europese landen. “Stadsherstel Hoorn is een zeer succesvol voorbeeld van de betrokkenheid van maatschappelijke organisaties bij de bescherming van historische stadscentra in Europa, waarin het belang van vrijwilligers duidelijk naar voren komt”, zo omschrijft de jury de stichting. Aan de prijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden. De stichting bestaat sinds 1972 en restaureerde ruim 45 historische panden.

De Europa Nostra Award voor cultureel erfgoed van de Europese Unie gaat naar de Stichting Stadsherstel Hoorn. De stichting werd gekozen uit 109 aanvragen uit 29 Europese landen. “Stadsherstel Hoorn is een zeer succesvol voorbeeld van de betrokkenheid van maatschappelijke organisaties bij de bescherming van historische stadscentra in Europa, waarin het belang van vrijwilligers duidelijk naar voren komt”, zo omschrijft de jury de stichting. Aan de prijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden. De stichting bestaat sinds 1972 en restaureerde ruim 45 historische panden.
Het gaat om onder meer een West-Friese stolpboerderij en pakhuizen. De restauraties gebeuren zonder winstoogmerk.

Reageer op dit artikel