nieuws

‘Educatieve poort naar noorden’ in Meppel

bouwbreed Premium

Er komt een nieuw Onderwijspark Ezinge in Meppel. Hiertoe heeft de gemeenteraad van Meppel besloten. De scholencampus biedt onderdak aan RSG Stad en Esch/Rechterenschool en drie andere onderwijsinstellingen.

Er komt een nieuw Onderwijspark Ezinge in Meppel. Hiertoe heeft de gemeenteraad van Meppel besloten. De scholencampus biedt onderdak aan RSG Stad en Esch/Rechterenschool en drie andere onderwijsinstellingen.
Het scholenpark verrijst op het voormalige bedrijfsterrein van Royal Friesland Foods. De nieuwe gebouwen krijgen een vloeroppervlak van 30.000 vierkante meter en worden eigendom van woningcorporatie Woonconcept. Die verhuurt ze op haar beurt aan de gemeente. Op het campusterrein bestaan tevens plannen voor de bouw van een sporthal en een aantal nieuwbouwwoningen.
De verwachte totale investering van de campus bedraagt enkele tientallen miljoenen euro’s. In 2012 moet het scholenpark gereed zijn. Er werd in Meppel al ruim tien jaar gesproken over nieuwbouw.
Directeur Peter de Visser van Stad en Esch is opgelucht dat die doorgaat. Hij denkt dat zijn school ‘de educatieve poort naar het noorden’ kan worden.

Reageer op dit artikel