nieuws

Drie ontwikkelaars voor spoorplan Zevenaar

bouwbreed Premium

De gemeente Zevenaar heeft drie projectontwikkelaars geselecteerd om een plan te ontwikkelen voor de invulling van het nieuwe stationsgebied Spoorallee. De partijen zijn Volker Wessels/NSPoort, AM en RaboBouwfonds.

De gemeente Zevenaar heeft drie projectontwikkelaars geselecteerd om een plan te ontwikkelen voor de invulling van het nieuwe stationsgebied Spoorallee. De partijen zijn Volker Wessels/NSPoort, AM en RaboBouwfonds.
De ontwikkelaars gaan hun plannen uitwerken aan de hand van de schetsen die door een gemeentelijk projectteam zijn opgesteld. Deze schetsen voorzien in de realisering van bedrijven rondom het toekomstige station Zevenaar-Oost. Verder is er plaats ingeruimd voor een hotel, sport- en vrijetijdsvoorzieningen, supermarkt, een school en een autoboulevard. Daarnaast bestaat het plan voor een 65 meter hoge bedrijfstoren. Deze zal volgens de gemeente een markant herkenningspunt vormen voor het bedrijventerrein 7Poort, waarvan Spoorallee deel uitmaakt.
Zevenaar vraagt de kandidaten volgende maand met hun visie op de ontwikkeling van het 6 hectare grote gebied rond het station te komen. Naar verwachting wordt in april 2009 de definitieve keuze voor een van de drie partijen bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel