nieuws

Deel kademuur langs Rijn in Arnhem in 2009 vervangen

bouwbreed

Het is slecht gesteld met de toestand van de Arnhemse Rijnkade. Een deel van de kademuur wordt daarom volgend jaar vervangen, stelt de gemeente.

Oorzaak van de problemen is de slechte kwaliteit van de damwand, waardoor zand onder de bestrating wegspoelt. Dit doet zich met name voor wanneer schepen aan- of afmeren. Door de draaibeweging van de schroef ontstaat een extra uitspoeling. De bestrating kan dan plotseling verzakken. Een week geleden ontstond nog een gat van enkele meters breed. Ook al eerder kwamen kleinere en grotere verzakkingen voor.
In 2009 staat groot onderhoud aan de kademuur gepland. Dan zal worden bekeken welke specifieke gedeelten van de muur aan vervanging toe zijn. Omdat de restauratie in het water gebeurt, heeft Arnhem bij Rijkswaterstaat een vergunning aangevraagd. Rijkswaterstaat toetst namelijk of de werkzaamheden invloed hebben op de stroming van de rivier.
Intussen heeft de gemeente al enkele voorzorgsmaatregelen genomen zodat er geen gevaar ontstaat voor het publiek. Een smalle strook langs de rivier is afgezet zodat daar geen auto’s kunnen parkeren.

Reageer op dit artikel