nieuws

De Jong afgezet als voorzitter bij DTZ Zadelhoff

bouwbreed Premium

Cees de Jong is door het dagelijkse bestuur van DTZ Zadelhoff en de partners met onmiddellijke ingang afgezet als directievoorzitter van de Nederlandse vastgoedadviseur DTZ Zadelhoff. Het bestuur van DTZ Zadelhoff is hiertoe overgegaan na een uitspraak van de Amsterdamse rechtbank inzake een fiscale fraude die teruggaat tot 1999. De Jong is op 9 oktober 2008 veroordeeld tot een taakstraf van 110 uur. Hem is daarnaast een voorwaardelijke geldboete opgelegd van 45.000 euro. De rechtbank acht bewezen dat de verdachte opzettelijk een onjuiste en onvolledige belastingaangifte heeft gedaan over het jaar 1999. Cor van Zadelhoff reageert aangeslagen. ”Dit beschouw ik als de rouwdag uit mijn lange carrière. Hoewel de fiscale fraude geen betrekking heeft op DTZ Zadelhoff en dus een privé-aangelegenheid is, heeft de rechtbank wel degelijk zijn positie als bestuursvoorzitter van DTZ Zadelhoff in het vonnis betrokken.” Van Zadelhoff benadrukt dat hij deze reactie als privépersoon geeft, omdat hij al 15 jaar niet meer lid is van de maatschap of het bestuur.

Cees de Jong is door het dagelijkse bestuur van DTZ Zadelhoff en de partners met onmiddellijke ingang afgezet als directievoorzitter van de Nederlandse vastgoedadviseur DTZ Zadelhoff. Het bestuur van DTZ Zadelhoff is hiertoe overgegaan na een uitspraak van de Amsterdamse rechtbank inzake een fiscale fraude die teruggaat tot 1999. De Jong is op 9 oktober 2008 veroordeeld tot een taakstraf van 110 uur. Hem is daarnaast een voorwaardelijke geldboete opgelegd van 45.000 euro. De rechtbank acht bewezen dat de verdachte opzettelijk een onjuiste en onvolledige belastingaangifte heeft gedaan over het jaar 1999. Cor van Zadelhoff reageert aangeslagen. ”Dit beschouw ik als de rouwdag uit mijn lange carrière. Hoewel de fiscale fraude geen betrekking heeft op DTZ Zadelhoff en dus een privé-aangelegenheid is, heeft de rechtbank wel degelijk zijn positie als bestuursvoorzitter van DTZ Zadelhoff in het vonnis betrokken.” Van Zadelhoff benadrukt dat hij deze reactie als privépersoon geeft, omdat hij al 15 jaar niet meer lid is van de maatschap of het bestuur.

Reageer op dit artikel