nieuws

China steunt bouw met spoorinvesteringen

bouwbreed Premium

China steekt op korte termijn 230 miljard euro in een serie spoorprojecten om de economische groei een steuntje in de rug te geven in de huidige financiële crisis. Zo’n 60 procent van het geld is al belegd met concrete projecten. Door deze investering zal het spoorwegennet groeien van 77.000 kilometer naar 92.000 kilometer.

China steekt op korte termijn 230 miljard euro in een serie spoorprojecten om de economische groei een steuntje in de rug te geven in de huidige financiële crisis. Zo’n 60 procent van het geld is al belegd met concrete projecten. Door deze investering zal het spoorwegennet groeien van 77.000 kilometer naar 92.000 kilometer.
Het is niet voor het eerst dat China de economie wil steunen door grote investeringen te plegen. In 1997, het jaar van de Aziatische crisis, werd de binnenlandse economie gestimuleerd door fors te investeren in snelwegen.

Reageer op dit artikel