nieuws

Bouw zwembad Waalwijk hervat na technische problemen

bouwbreed Premium

Binnen een jaar geeft vandaag een Waalwijkse wethouder voor de tweede keer het startsein voor de bouw van het overdekte zwembad bij een zandwinplas aan de Drunenseweg in Waalwijk.

“We willen hiermee aangeven dat we een nieuwe start maken. De problemen zijn achter de rug”, zegt een gemeentewoordvoerder.
Kort nadat wethouder E. Baggerman eind november 2007 met een graafmachine een begin maakte met uitgraven van de plek waar een van de bassins moet komen, ontstonden er technische problemen met de retourbemaling van het grondwater. Het bleek lastiger dan op grond van berekeningen was verwacht om het onttrokken grondwater iets verderop in de bodem terug te brengen. Extra onderzoek, een aanvullende vergunning en een verschil van inzicht tussen bouwmanagementbureau Hevo en de bouwcombinatie Willemsz/Hoefnagel hebben ertoe geleid dat de bouw maanden heeft stilgelegen. De gemeente dreigde met juridische stappen om hen ertoe te bewegen de bouw te hervatten. Uiteindelijk bereikten de partijen in de zomer overeenstemming over een nieuwe aanpak.
Inmiddels is de bouwput droog en geëgaliseerd en kan wethouder H. Heuverling vandaag symbolisch de eerste paal boren. Volgende week wordt gestart met de fundering. In plaats van maart 2009 wordt het zwembad nu eind 2009 opgeleverd. Waalwijk heeft ruim 11 miljoen euro uitgetrokken voor het nieuwe zwembad.

Reageer op dit artikel