nieuws

Bouw Liverpool-stadion uitgesteld door crisis

bouwbreed Premium

De bouw van het nieuwe voetbalstadion van Liverpool is uitgesteld vanwege de financiële crisis. Dat heeft algemeen directeur Rick Parry tegenover BBC verklaard.

De bouw van het nieuwe voetbalstadion van Liverpool is uitgesteld vanwege de financiële crisis. Dat heeft algemeen directeur Rick Parry tegenover BBC verklaard.
Hij benadrukte echter dat het 450 miljoen euro kostende project niet wordt opgegeven. “Het financiële risico is in deze rumoerige tijd te groot, maar het is nog steeds een goed project voor op de langere termijn”, aldus Parry. Het nieuwe stadion, met een capaciteit van 60.000 stoelen, had in 2011 klaar moeten zijn. Een nieuwe streefdatum kon de Liverpool-directeur niet geven. Wel liet hij weten dat het nieuwe onderkomen niet zal worden gedeeld met stadgenoot Everton. “Het stadion komt op Stanley Park en is voor Liverpool.”

Reageer op dit artikel