nieuws

Boskalis blijft volharden in strijd om Smit

bouwbreed

Boskalis zet de strijd om Smit Internationale door. Het Papendrechtse baggerconcern bevestigde vlak voor het weekeinde zijn voornemen om een openbaar bod uit te brengen op de maritiem dienstverlener.

Dat bod zal voor 8 december van dit jaar ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM), zo liet de baggeraar weten.
De komende weken zal Boskalis gebruiken om “alle aspecten van de transactie – daaronder begrepen de ontwikkelingen op de diverse markten waarop Smit actief is en de ontwikkelingen op de effectenbeurzen – verder analyseren en evalueren, teneinde te komen tot een definitieve vaststelling van de inhoud en structuur van het bod.”
Boskalis kondigde in september aan Smit Internationale over te willen nemen voor 1,1 miljard euro. Het baggerbedrijf biedt 62,50 euro per aandeel. Volgens Boskalis leidt een samenvoeging van de bedrijven tot verdere groei van de gecombineerde activiteiten.
Smit liet eerder al weten weinig te voelen voor de plannen van het baggerbedrijf. In die plannen worden, na de beoogde overname, de havensleepdiensten van Smit verkocht aan een derde partij. De terminaldivisie wordt ondergebracht bij Lamnalco, een gezamenlijke onderneming van Boskalis en het Saudische Rezayat.
Ondanks de weerstand van Smit blijft Boskalis streven naar een transactie “die wordt ondersteund en aanbevolen door het Bestuur en de Raad van Commissarissen van Smit”, aldus het baggerconcern, dat inmiddels al 20 procent van de aandelen Smit in handen heeft.

Reageer op dit artikel