nieuws

Bosch-afstandsmeter telt oppervlakken op

bouwbreed Premium

De divisie Power Tools van Bosch introduceert een afstandsmeter waarmee schilders en stukadoors eenvoudig oppervlakken kunnen berekenen.

Hetapparaat, de Bosch DLE 70 Professional, meet afstanden tot 70 meter met een nauwkeurigheid van plus of min 1,5 millimeter. Ook kan het de grootste afstand tussen twee punten onthouden, zodat bijvoorbeeld diagonalen vergeleken kunnen worden. Een deel van de afstandsmeter kan opengevouwen worden om moeilijk toegankelijke ruimten te meten. De laserstraal geeft twee tot drie maal per seconde een meetresultaat. De afmetingen van de DLE 70 zijn 100 bij 59 bij 32 millimeter.
Het apparaat is voorzien van een waterpas, is stofdicht en bestand tegen opspattend water. Het toetsengedeelte is voorzien van ‘soft grip’, waardoor de afstandsmeter makkelijk is vast te houden en niet uit de greep van de hand glipt.

Reageer op dit artikel