nieuws

Bijna 26 miljoen voor Brabantse stedelijke zones

bouwbreed Premium

De provincie Noord-Brabant trekt 25,9 miljoen euro uit als bijdrage in de kosten voor het herstructureren van stedelijke zones in Brabant.

De provincie Noord-Brabant trekt 25,9 miljoen euro uit als bijdrage in de kosten voor het herstructureren van stedelijke zones in Brabant.
Breda krijgt hiervan 15 miljoen euro voor het project Havenkwartier, een onderdeel van Via Breda. Via Breda is de naam van een nieuw stadsdeel van 160 hectare dat Breda de komende twintig jaar wil realiseren. Met Havenkwartier krijgt het voormalige bedrijventerrein rondom de rivier de Mark en de Belcrumhaven – grenzend aan de binnenstad – een nieuwe bestemming als wongebied.
Helmond kan rekenen op 5,6 miljoen euro en Deurne op 5,3 miljoen euro voor het opknappen van hun binnensteden rond de spoorzones.
In de zomer stelde de provincie ook al 7 miljoen euro beschikbaar aan de gemeente Den Bosch voor de bouw van de spoorzone. Samen met de bijdrage van het Rijk kan Den Bosch daarmee een mengvoederbedrijf uitkopen dat lange tijd verdere ontwikkeling blokkeerde.
De provinciale bijdrage komt voort uit het programma ‘Mooi Brabant’. Het herstructureren van stedelijke zones is een van de projecten die hieronder valt. Gemeenten kunnen hiervoor zelf een aanvraag indienen. Er liggen nog verzoeken van Tilburg en Eindhoven.

Reageer op dit artikel