nieuws

Bij meer corporaties huur naar inkomen

bouwbreed Premium

Meer corporaties gaan huren in rekening brengen die afhankelijk zijn van het inkomen van de bewoners. Dat schrijft minister Vogelaar in een brief aan de Tweede Kamer.

Meer corporaties gaan huren in rekening brengen die afhankelijk zijn van het inkomen van de bewoners. Dat schrijft minister Vogelaar in een brief aan de Tweede Kamer.
Op 1 oktober is het project ‘Huren op maat’ van de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV) begonnen. Aan dat project doen al vier woningcorporaties mee, te weten Sité uit Doetinchem, Alliantie Eemvallei en Portaal Eemland uit Amersfoort en Woonconcept uit Assen, Hoogeveen en Steenwijkerland.
Vogelaar meldt de Kamer nu dat er inmiddels negen andere corporaties zijn die op 1 januari met ‘Huren op maat’ willen beginnen. Sommige zijn daarover nog wel in onderhandeling met de betreffende gemeenten en de huurdersorganisaties. Allemaal hebben ze van Vogelaar toestemming gekregen om voor een proefperiode van 3 jaar af te wijken van de regel dat corporaties geen inkomensgebonden maatregelen mogen nemen.
Vogelaar doet de Kamer later uit de doeken welke corporaties echt meedoen met de proef en hoeveel woningen dan onder het experiment vallen.

Reageer op dit artikel