nieuws

Betonnen liggersbijna 50 meter lang

bouwbreed

De combinatie A4 Burgerveen-Leiden plaatst 43 enorme betonnen liggers voor een nieuw viaduct over de A4. Het zijn de grootste liggers die Betonson ooit heeft geleverd; ze zijn bijna 50 meter lang en wegen elk zo’n 95 ton. Het werk vindt midden in de nacht plaats, omdat de weg steeds kort moet worden afgesloten. In het afgelopen weekend gebeurde dat zevenmaal van vrijdag op zaterdag en zevenmaal van zondag op maandag. Zaterdagnacht kon niet gewerkt worden, omdat de wind sterker was dan windkracht 7. De liggers worden met twee grote kranen ter weerszijden van de weg op hun plaats gehesen. De A4 wordt ter plekke verbreed van tweemaal twee naar tweemaal drie rijstroken.

De combinatie A4 Burgerveen-Leiden plaatst 43 enorme betonnen liggers voor een nieuw viaduct over de A4. Het zijn de grootste liggers die Betonson ooit heeft geleverd; ze zijn bijna 50 meter lang en wegen elk zo’n 95 ton. Het werk vindt midden in de nacht plaats, omdat de weg steeds kort moet worden afgesloten. In het afgelopen weekend gebeurde dat zevenmaal van vrijdag op zaterdag en zevenmaal van zondag op maandag. Zaterdagnacht kon niet gewerkt worden, omdat de wind sterker was dan windkracht 7. De liggers worden met twee grote kranen ter weerszijden van de weg op hun plaats gehesen. De A4 wordt ter plekke verbreed van tweemaal twee naar tweemaal drie rijstroken.
Foto: Peter van Mulken

Reageer op dit artikel