nieuws

Belgen willen centrumParamaribo ordenen

bouwbreed Premium

Onderzoekers van de Artesis Hogeschool Antwerpen hebben een plan opgesteld om in het centrum van de Surinaamse hoofdstad Paramaribo zeven projecten uit te voeren. Daarbij is ook het Belgische bedrijf Gissat NV betrokken. Het onderzoek vond plaats in het kader van het samenwerkingsverband tussen Antwerpen en Paramaribo, waarbij de nadruk ligt op verbetering van de ruimtelijke ordening in de Surinaamse hoofdstad. De onderzoekers pleiten voor een betere benutting van de mogelijkheden in de verschillende delen van het centrum. Zo wordt gedacht aan een winkelkerngebied, een uitgaansgebied en aan de opzet van een efficiënter verkeersnetwerk. De definitieve projectplannen zullen medio volgend jaar worden gepresenteerd. Of het daarna ook daadwerkelijk tot uitvoering wordt gebracht, hangt voor een belangrijk deel af van de beschikbare financiële middelen.

Onderzoekers van de Artesis Hogeschool Antwerpen hebben een plan opgesteld om in het centrum van de Surinaamse hoofdstad Paramaribo zeven projecten uit te voeren. Daarbij is ook het Belgische bedrijf Gissat NV betrokken. Het onderzoek vond plaats in het kader van het samenwerkingsverband tussen Antwerpen en Paramaribo, waarbij de nadruk ligt op verbetering van de ruimtelijke ordening in de Surinaamse hoofdstad. De onderzoekers pleiten voor een betere benutting van de mogelijkheden in de verschillende delen van het centrum. Zo wordt gedacht aan een winkelkerngebied, een uitgaansgebied en aan de opzet van een efficiënter verkeersnetwerk. De definitieve projectplannen zullen medio volgend jaar worden gepresenteerd. Of het daarna ook daadwerkelijk tot uitvoering wordt gebracht, hangt voor een belangrijk deel af van de beschikbare financiële middelen.

Reageer op dit artikel