nieuws

Begin januari start bouw van Plantion

bouwbreed

Na de jaarwisseling beginnen de bouwwerkzaamheden van Plantion in Ede. De financiering is rond en gemeente is bezig vergunning te verlenen. Eind november maakt Plantion bekend welke aannemer het complex mag bouwen.

Plantion is ontstaan door de fusie van Veiling Vleuten en Bloemenveiling Oost-Nederland. De nieuwe gezamenlijke locatie ligt precies tussen de veilinggebouwen in Utrecht en Bemmel. Begin januari beginnen de grondwerkzaamheden aan het gebied van 14,5 hectare op het industrieterrein Schuttersveld-Noord, vlakbij de A12 en de A30 in Ede. De bouw begint in februari. Als alles volgens plan verloopt, wordt de nieuwe marktplaats eind 2009 in gebruik genomen.

Aaneengesloten

Het complex wordt ongeveer 6,5 hectare groot en bestaat uit meerdere aaneengesloten hallen en boxruimtes. Vanuit de centrale verlaadhal zijn het groencentrum, de fusthal, het groothandelscentrum en de veiling bereikbaar. Het complex is ontworpen door Breddels Architecten uit Heerhugowaard. Uit het oogpunt van duurzaamheid en voor een optimale conditionering van de bloemen en planten heeft Breddels gekozen voor een shed-constructie in het dak. Daardoor komt er wel veel licht, maar geen hitte naar binnen. De zonnewarmte wordt opgevangen en binnen het gebouw weer benut. Zo worden verschillende temperatuurzones mogelijk. Hoewel de locatie Bemmel tot eind 2009 nog in bedrijf is, heeft Plantion de veiling al in de verkoop gedaan. Er hebben zich de afgelopen maanden al enkele geïnteresseerde kopers gemeld bij DTZ Zadelhoff bedrijfsmakelaars.

Reageer op dit artikel