nieuws

Bankbiljet van glas

bouwbreed

Op het Office Center 1000 dat staat in het Litouwse Kaunas is een bankbiljet afgebeeld van 1000 LTL (Litas). De gevel bestaat uit 4500 stukjes geprint glas. De Litouwse architect Rimas Adomaitis heeft het dit jaar opgeleverde gebouw van tien verdiepingen ontworpen. Het glas is afkomstig uit Nederland. Kunstenaar Rob Borgmann, ook bekend van het Instituut voor Beeld en Geluid, werkte mee aan het originele project. Foto: ANP

Op het Office Center 1000 dat staat in het Litouwse Kaunas is een bankbiljet afgebeeld van 1000 LTL (Litas). De gevel bestaat uit 4500 stukjes geprint glas. De Litouwse architect Rimas Adomaitis heeft het dit jaar opgeleverde gebouw van tien verdiepingen ontworpen. Het glas is afkomstig uit Nederland. Kunstenaar Rob Borgmann, ook bekend van het Instituut voor Beeld en Geluid, werkte mee aan het originele project. Foto: ANP

Reageer op dit artikel