nieuws

BAM-medewerkers gewond door explosie

bouwbreed Premium

Twee elektrotechnici van BAM Techniek raakten vrijdag gewond in Zwolle, na een ontploffing in het transformatorhuisje waar ze werkten. Vijf bedrijfshulpverleners van kabelexploitant Ziggo hadden last van ademhalingsproblemen.

Twee elektrotechnici van BAM Techniek raakten vrijdag gewond in Zwolle, na een ontploffing in het transformatorhuisje waar ze werkten. Vijf bedrijfshulpverleners van kabelexploitant Ziggo hadden last van ademhalingsproblemen.
Een van de mannen is met tweedegraads brandwonden aan borst en armen vervoerd naar het brandwondencentrum in Groningen. Zijn collega liep lichte brandwonden op aan zijn armen. Hij is opgenomen in een plaatselijk ziekenhuis. Volgens BAM-woordvoerder Arno Pronk kon hij naar een dag waarschijnlijk naar huis.
Het transformatorhuisje staat bij kabelexploitant Ziggo. Vijf bedrijfshulpverleners van deze organisatie gingen kort na de explosie het huisje binnen om te kijken of er nog meer slachtoffers waren. Hierbij kregen ze ademhalingsmoeilijkheden.
De BAM-medewerkers waren bezig met de uitbreiding van het transformatiehuisje. De precieze oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk. De politie en de Arbeidsinspectie onderzoeken het ongeval.

Reageer op dit artikel