nieuws

Augustus matige maandvoor bouwmarkten

bouwbreed

De omzetin de doe-het-zelfwinkels is in augustus met 2,1 procent gedaald. De bouwmarkten leverden 0,3 procent in. Het CBS signaleert dat de Nederlandse detailhandel 1,2 procent minder producten heeft afgezet dan in dezelfde maand vorig jaar. Dankzij de hogere prijzen die betaald werden, steeg de omzet desondanks met 1,3 procent. De omzet van de bouwmarkten ligt over de eerste acht maanden van het jaar gemeten 2,1 procent hoger dan in 2007. Juli was 5,9 procent beter dan vorig jaar. De doe-het-zelfwinkels hebben dit jaar ondanks de matige augustus nog een voorsprong van 1,2 procent tenopzichte van 2007.

De omzetin de doe-het-zelfwinkels is in augustus met 2,1 procent gedaald. De bouwmarkten leverden 0,3 procent in. Het CBS signaleert dat de Nederlandse detailhandel 1,2 procent minder producten heeft afgezet dan in dezelfde maand vorig jaar. Dankzij de hogere prijzen die betaald werden, steeg de omzet desondanks met 1,3 procent. De omzet van de bouwmarkten ligt over de eerste acht maanden van het jaar gemeten 2,1 procent hoger dan in 2007. Juli was 5,9 procent beter dan vorig jaar. De doe-het-zelfwinkels hebben dit jaar ondanks de matige augustus nog een voorsprong van 1,2 procent tenopzichte van 2007.

Reageer op dit artikel