nieuws

Amsterdam paktverloedering aan

bouwbreed

De gemeente Amsterdam moet de stad beter bestraten en verlichten, meer groen aanleggen en ander straatmeubilair plaatsen, menen de eigen inwoners. Nog dit jaar worden zeven plekken aangepakt: van het Purmerplein in Noord tot brug 422 over de Boerenwetering in Amsterdam-Zuid.

De gemeente Amsterdam moet de stad beter bestraten en verlichten, meer groen aanleggen en ander straatmeubilair plaatsen, menen de eigen inwoners. Nog dit jaar worden zeven plekken aangepakt: van het Purmerplein in Noord tot brug 422 over de Boerenwetering in Amsterdam-Zuid.
Wethouder Vos (openbare ruimte) liet bureau O0x26S onderzoek doen onder vijfhonderd inwoners. Zij klagen steen en been over gaten in het wegdek en boomwortels die de bestrating omhoog duwen. “We hebben geconstateerd dat er nog te veel verloederde plekken zijn. Amsterdammers hebben nu zelf aangegeven wat ze opgeknapt willen hebben.”

Reageer op dit artikel