nieuws

Almere en Ymere worden het eens

bouwbreed Premium

De druk die wethouder Adri Duivesteijn op het bouwconsortium Euroquartier uitoefende heeft effect gehad. Voor het einde van het jaar wordt begonnen met de bouw van driehonderd huizen.

Het consortium houdt wel op te bestaan. Woningcorporatie Ymere neemt de verplichtingen van het consortium Euroquartier – dat bestond uit Proper-Stok, Amvest, Moes Bouw en Ymere – over. Woordvoerster Annet van Tulder laat weten dat “het uit efficiency-overwegingen beter is dat onze wegen scheiden. De besluitvorming in het consortium ging te langzaam.” Volgens Van Tulder hadden de partijen geen ruzie.
Stefan Schuwer, lid Raad van Bestuur van Ymere: “Wij hebben in goed overleg met onze partners besloten om het uitontwikkelde plan van de 1e fase Europakwartier West verder zelfstandig te realiseren. We zijn verheugd dat we eruit zijn gekomen en dat we binnenkort kunnen starten met de bouw”.

Europakwartier

Met de gemeente Almere is nu afgesproken dat nog voor het einde van het jaar de eerste schop de grond in gaat in het westelijk deel van het Europakwartier in Almere Poort. “We gaan 300 woningen, waarvan een deel sociale huurhuizen en een aantal commerciële en maatschappelijke voorzieningen – waaronder een openbare basisschool bouwen.” Bouwbedrijf Moes, tot gisteren deelnemer in het consortium, gaat het uitvoeren.
De gemeente Almere is positief over het besluit. Wethouder Adri Duivesteijn: “Het is prettig dat Ymere – een betrouwbare partij – zich verantwoordelijk toont en de impasse doorbreekt. Een belangrijke stap. Het besluit van Ymere biedt perspectief voor samenwerking in de volgende fase.”
Drie weken geleden maande de gemeente Almere het consortium Euroquartier tot bouwen. Reden voor het ultimatum was dat het consortium, ondanks dat de vereiste bouwvergunningen al in 2007 waren afgegeven, maar niet begon met bouwen .
Bouwfonds, een onderdeel van het consortium Allifondsius, ontving eenzelfde brief. Bouwfonds heeft inmiddels toegezegd in november nog te zullen starten met de bouw van ruim negentig woningen en 1000 vierkante meter commerciële voorzieningen.

Reageer op dit artikel