nieuws

Akkoord in zicht over parkeergarage Alkmaar

bouwbreed Premium

Het gemeentebestuur van Alkmaar verwacht alsnog overeenstemming te bereiken met BAM Vastgoed over de bouw van de ondergrondse Schelphoekgarage tegen “een reële prijs”.

Dat heeft wethouder Simon Binnendijk verklaard nadat BAM een nieuw voorstel heeft ingediend.
In dat voorstel wordt uitgegaan van een garage met 500 parkeerplaatsen waarin meer kolommen worden toegepast dan aanvankelijk gepland. De duurdere ‘tafelconstructie’ kan daardoor komen te vervallen. Bovendien ontstaat ruimte voor extra parkeerplekken. “De gemeente lijkt daardoor een acceptabele prijs per parkeerplaats te gaan betalen”, aldus Binnendijk.
Onderzocht wordt verder of de garage direct na voltooiing open kan. Dat zou de gemeente een besparing van nog eens 3 miljoen euro aan rentekosten opleveren. In het oorspronkelijke plan werden de onderste twee parkeerdekken voor de gemeente pas in gebruik genomen nadat de bovenste parkeerlaag en het bovengelegen appartementencomplex af zijn.
Binnendijk: “Ik denk dat we met deze besparingsvoorstellen overeenstemming kunnen bereiken over een nieuwe aanbieding.”
Een eerder bod van BAM, van 35 miljoen euro, werd door het college nog afgedaan als niet marktconform. Royal Haskoning, die de offerte doorrekende, concludeerde dat de prijs van BAM hoog, maar reëel was.

Reageer op dit artikel