nieuws

Actros opnieuw truck van het jaar

bouwbreed

Op de gisteren beëindigde Internationale Bedrijfswagententoonstelling IAA is de nieuwe Mercedes-Benz Actros uitgeroepen tot Truck van het jaar 2009. Het is al voor de derde keer dat de Actros-serie deze innovatieprijs ontvangt van vakjournalisten uit meer dan twintig Europese landen.

Dat de ook veel in de bouw gebruikte Actros opnieuw werd gekozen heeft alles te maken met de constante stroom aan technische vernieuwingen, die zich de afgelopen jaren steeds meer richtte op een lager brandstofgebruik, minder uitstoot, grotere veiligheid en een toenemend comfort voor de chauffeur.
De Actros is de enige in serieproductie gemaakte vrachtwagen met een Active Brake Assistant, die deel uitmaakt van het ‘Safety technogy concept’ van Mercedes Benz. De remassistent wordt aangestuurd door een intelligente afstandsregeling. Zodra het acute gevaar dreigt van een kop-staartbotsing zorgt deze voor een noodstop. Het veiligheidsconcept omvat ook een slimme stabiliteitsregeling en een spoorassistent, die via geluidssignalen waarschuwt wanneer door ‘onoplettendheid’ van de chauffeur de vrachtauto buiten z’n rijstrook lijkt te geraken. Sinds de introductie van de Actros in 1996 heeft Mercedes Benz er al meer dan 600.000 van verkocht.

Reageer op dit artikel