nieuws

15 Miljoen nodig voor Limburgse havens

bouwbreed Premium

De provincie Limburg heeft een subsidie van 6,5 miljoen euro aangevraagd bij het Rijk voor het verbeteren van binnenhavens. De provincie steekt in de daarvoor benodigde pot zelf 2,5 miljoen euro. De acht gemeenten met havens moeten samen minstens 5,8 miljoen bijdragen. Limburg diende daartoe gisteren het actieplan Quick Wins in bij de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat. Dat plan moet onder meer leiden tot het verdiepen van havens, het aanleggen en herstellen van kades en het aanpassen van wegontsluitingen. In de eerste tranche van het actieplan gaat het om de gemeenten Maastricht, Stein, Sittard-Geleen, Echt-Susteren, Maasgouw, Roermond, Venlo en Meerlo-Wanssum. In de tweede tranche zullen mogelijk projecten in Weert (nieuwe overslagterminal), Gennep (ontwikkeling regionaal overslagcentrum) en Born (herinrichting haveneiland) ingediend worden. Deze voorstellen worden over een jaar bij het ministerie ingediend.

De provincie Limburg heeft een subsidie van 6,5 miljoen euro aangevraagd bij het Rijk voor het verbeteren van binnenhavens. De provincie steekt in de daarvoor benodigde pot zelf 2,5 miljoen euro. De acht gemeenten met havens moeten samen minstens 5,8 miljoen bijdragen. Limburg diende daartoe gisteren het actieplan Quick Wins in bij de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat. Dat plan moet onder meer leiden tot het verdiepen van havens, het aanleggen en herstellen van kades en het aanpassen van wegontsluitingen. In de eerste tranche van het actieplan gaat het om de gemeenten Maastricht, Stein, Sittard-Geleen, Echt-Susteren, Maasgouw, Roermond, Venlo en Meerlo-Wanssum. In de tweede tranche zullen mogelijk projecten in Weert (nieuwe overslagterminal), Gennep (ontwikkeling regionaal overslagcentrum) en Born (herinrichting haveneiland) ingediend worden. Deze voorstellen worden over een jaar bij het ministerie ingediend.
Het Rijk heeft in totaal 62 miljoen euro uitgetrokken voor de verbetering van de Nederlandse binnenhavens. Voorwaarde is dat provincies en gemeenten mee financieren, en hiervoor samen een actieplan opstellen.

Reageer op dit artikel