nieuws

Entree naar Het Balkon in Jugendstil

bouwbreed

De kunststroming Jugendstil en de architectuur van de Amsterdamse School drukken een duidelijk stempel op de toekomstige entree naar de nieuwbouwwijk Het Balkon in Maassluis.

Het door Movares ontworpen viaduct onder de spoorlijn Rotterdam-Hoek van Holland vertoont onder meer in de ornamenten op de hoeken van de tunnelinrit en bij de lichtmasten accenten die herinneren aan de sierlijke vormen van de Jugendstil.
De lange horizontale lijnen zijn kenmerkend voor de Amsterdamse school.
Voor de vormgeving van de tunnel zijn dezelfde uitgangspunten ge-hanteerd als voor de achterliggende woonwijk.
De bouw van de tunnel die de wijk moet ontsluiten begint deze zomer. Naar verwachting wordt het viaduct in 2010 in gebruik genomen. De nieuwe woonwijk Het Balkon komt op de oever van de Nieuwe Waterweg te liggen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels