nieuws

Zweedse regering zet stoom op aanpak verkeersknelpunten

bouwbreed Premium

De Zweedse regering trekt in 2009 en 2010 in totaal ruim 1 miljard euro uit voor de versnelde aanpak van een reeks verkeersinfrastructurele projecten.

De Zweedse regering trekt in 2009 en 2010 in totaal ruim 1 miljard euro uit voor de versnelde aanpak van een reeks verkeersinfrastructurele projecten.
De vertraging in de uitvoering van de lopende investeringsplannen wordt volgens Åsa Torstensson daarmee gecompenseerd. De vertraging is ontstaan door onderfinanciering door de vorige regering terwijl de prijzen in de gww-sector aanzienlijk sneller zijn gestegen dan in andere bedrijfstakken. Met de investering in de komende twee jaar wordt een fors aantal knelpunten en flessenhalzen in het wegen- en spoornet opgelost, belooft Torstensson.

Reageer op dit artikel