nieuws

Zweedse bouwvakkers vaak ziek door werk

bouwbreed Premium

Eén op de vier werknemers in de Zweedse bouw heeft lichamelijke of psychische klachten die terug te voeren zijn op het werk. Dat blijkt uit een onderzoek dat het centraal bureau van de statistiek (SCB) heeft uitgevoerd in opdracht van de rijksdienst arbeidsmilieu. De bouwsector neemt met die uitkomsten een trieste eerste plaats in. De meeste problemen worden veroorzaakt door zwaar handwerk. Krap 20 procent van de klagers kan vertellen dat de werkgever probeert de werksituatie te verbeteren.

Eén op de vier werknemers in de Zweedse bouw heeft lichamelijke of psychische klachten die terug te voeren zijn op het werk. Dat blijkt uit een onderzoek dat het centraal bureau van de statistiek (SCB) heeft uitgevoerd in opdracht van de rijksdienst arbeidsmilieu. De bouwsector neemt met die uitkomsten een trieste eerste plaats in. De meeste problemen worden veroorzaakt door zwaar handwerk. Krap 20 procent van de klagers kan vertellen dat de werkgever probeert de werksituatie te verbeteren.
Ook triest scoren de gezondheidszorg en de sociale dienstverlening. Daar geeft ruim 20 procent van het personeel aan dat het kwalijke fysieke en geestelijke gevolgen ondervindt van de beroepsactiviteiten.

Reageer op dit artikel