nieuws

Zweden wil naar top in duurzame stedenbouw

bouwbreed

Zweden ambieert een leidende internationale positie bij de bouw van duurzame stedenbouw. Een door de regering ingestelde groep van deskundigen krijgt daarom de opdracht de zaken te coördineren en nieuwe initiatieven van de grond te krijgen. Daarbij is het met name ook de bedoeling om ‘etalages’ te creëren om de export van milieutechniek te vergemakkelijken en het bedrijfsleven te mobiliseren in samenwerking met overheden, overheidsinstanties en researchinstellingen, zo blijkt uit de toelichting van milieuminister Andreas Calgren, die daarvoor in 2009 en 2010 bij elkaar een kleine 40 miljoen euro uittrekt.

Zweden ambieert een leidende internationale positie bij de bouw van duurzame stedenbouw. Een door de regering ingestelde groep van deskundigen krijgt daarom de opdracht de zaken te coördineren en nieuwe initiatieven van de grond te krijgen. Daarbij is het met name ook de bedoeling om ‘etalages’ te creëren om de export van milieutechniek te vergemakkelijken en het bedrijfsleven te mobiliseren in samenwerking met overheden, overheidsinstanties en researchinstellingen, zo blijkt uit de toelichting van milieuminister Andreas Calgren, die daarvoor in 2009 en 2010 bij elkaar een kleine 40 miljoen euro uittrekt.

Reageer op dit artikel