nieuws

Wijnen herpakt zich inzuidoosten Nederland

bouwbreed

De vier bedrijven van de groep Wijnen Someren gaan samen verder onder de naam Wijnen. De onderneming die goed is voor een jaaromzet van ruim 100 miljoen euro verwacht onder één logo te winnen aan slagvaardigheid.

De vier bedrijven van de groep Wijnen Someren gaan samen verder onder de naam Wijnen. De onderneming die goed is voor een jaaromzet van ruim 100 miljoen euro verwacht onder één logo te winnen aan slagvaardigheid.
“Ons bedrijf is erg snel gegroeid. Van 56 miljoen in 2006 tot dit jaar zeker 100 miljoen euro”, zegt commercieel adjunct Bart Holleman. “Met onze omvang kunnen we grote projecten aan. Dat weten te weinigen in de markt. We denken door te kiezen voor één merk sterker te staan.”
De geschiedenis van bouwmaatschappij Wijnen in Someren gaat terug tot 1885. In 2009 begint het bedrijf aan zijn 125-ste jaar. In 1999 verlieten de Wijnens het management van de onderneming. Twee jaar later trad Clabbers uit Horst tot de groep Wijnen toe. In 2006 volgde de overname van De Wit Schijndel en Smits Bouwbedrijf Someren. Tot dusverre bleven de vier bedrijven van de groep onder hun eigen namen in de markt actief. Directeur van de groep is Piet Hein Maas.
Volgens Holleman verandert organisatorisch weinig. Wie belt naar Horst, Schijndel of de twee locaties in Someren krijgt dezelfde mensen aan de telefoon als voorheen.
Wijnen haalt 40 procent van zijn omzet uit de utiliteitsbouw. Woningen en industrie brengen 30 en 25 procent van het werk binnen. De 5 procent van service en onderhoud completeert de activiteiten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels